Goal Setting, Mind, Personal Growth

Engagemang och harmoni

Vad är ett åtagande? Ett åtagande är ett avtal som är (1) ett faktum som visas av observerbart och mätbart beteende och (2) en attityd som återspeglar en konsistens och anpassning i tankar och tro.

Till exempel är ett engagerat förhållande ett där ens beteende visar engagemang på ett operativt och observerbart sätt och en där ens tankar och övertygelser om förhållandet är konsekventa och i linje med begreppet engagemang.

Om man säger att man är i en engagerad relation men aldrig har tid för sin partner är det inte engagemang.

Om man tillbringar 95% av sin tid med sin partner men konsekvent önskar eller vill vara någon annanstans, är du inte säker på om förhållandet är rätt, eller fantaserar att vara med en annan person eller personer, det är inte engagemang.

Vad är harmoni? Harmoni är ett tillstånd där det finns en snäv anpassning och kongruens mellan vad man säger, känner, tänker och gör. När en eller flera av dessa element inte är i linje med de andra, kommer man inte att uppleva harmoni, och man kommer att känna och uppleva obalans – uppleva lite sann och verklig glädje, lycka, mening eller målmedvetenhet. I ett tillstånd av obalans rör man sig dronliknande om livet på jobbet, hemma eller på lek

När vi är engagerade visar vi att vi bryr oss djupt och är engagerade – ja, även på jobbet.

För att vara engagerade och friska är fyra delar nödvändiga: (1) vara tydlig om vem du är, vad du vill i livet och vet hur du får vad du vill; (2) ha en tydlig uppsättning av väl definierade mål för ditt liv (på jobbet, hemma och på lek); dessa mål måste vara i linje med vem du är, dina kärnvärden; (3) förbereda sig för åtagandet – ha de fysiska, mentala, emotionella, intellektuella, sociala, psykologiska och kommunikationsfärdigheter som kommer att stödja ditt val att begå; och (4) engagera sig – göra det medvetna valet att engagera sig, engagera sig och delta.

Vägen till sann och verklig lycka är belagd med engagemang. Inget engagemang, ingen lycka. Kanske en faux lycka, utseendet på lycka, men inte den verkliga saken – en falsk och falsk lycka som alltid är flyktig och flyktig. Letar alltid efter mer och efter “det näst bästa” eller person.

Tänk på dem som konsekvent säger att de är olyckliga på jobbet, hemma och på lek. Det som oftast saknas är engagemang. Hur så?

Förmodligen för att de aldrig riktigt har satt sig och reflekterat över deras djupare krav på kärnlivslivet eller kärnvärdena under sådana krav. Mer sannolikt, vad de har gjort (börjar i barndomen och flyttar genom tonåren och in i tidig vuxen ålder) kommer med en lista med krav på arbete-livet-spel baserat på någon annans övertygelse om vad som är rätt, nödvändigt, bra eller viktigt och som en Resultatet blev indoktrinerat längs vägen med andra människors övertygelse om vad som är viktigt – föräldrar, familjemedlemmar, media, Reality TV, politiker, företag, vänner, säljare, konkurrenter, lärare, präster, akademiker, chefer, militärledare och så vidare på. Men tyvärr och tyvärr tog de aldrig tid och energi att medvetet utforska inuti och fråga sig själva vad de verkligen, verkligen vill – en utforskning som kommer från deras djupare, hjärtkänsliga, själdrivna plats. Snarare följde de låssteg, eller blint, någon annans vision eller mål. Det är inte konstigt att de inte kan uppleva engagemang.

Ett sätt att identifiera de som aldrig har tagit sig tid att djup och medvetet utforska engagemang i arbetsliv och lek på ett verkligt meningsfullt och målmedvetet sätt är att observera hur de kännetecknas av (1) brist på tydlighet om sitt livsändamål, deras kärnvärden eller andlighetens plats i deras liv; (2) en jämn tendens att se utanför sig själva efter livets “svar”; (3) en begränsad förmåga för eller tendens till självreflektion; (4) brist på tydlighet om “vem jag är”; och (5) en typ av feber med låg kvalitet där de upplever frustration, överväldigande, agitation, olycka och missnöje regelbundet.

Det första steget att utforska engagemang, på ett medvetet och hälsosamt sätt, är att titta på avvikelsen mellan faktiskt engagemang och engagemang i attityd för att se vad som orsakar avvikelsen. TIPS – orsaken är aldrig “där ute.” Undersökningen börjar med personligt ansvar genom att ärligt fråga:

“Vad händer med mig som står för min brist på engagemang eller engagemang (antingen i själva verket och / eller i attityd)?”

“Varför har jag inte det jag vill ha?”

“Varför leder det som jag tror jag vill alltid att jag känner mig olycklig, tom, ensam och ouppfylld?”

“Varför känner jag alltid att jag tittar på utsidan?”

“Varför frågar jag alltid andra vad de tycker, känner eller tror?”

“Varför verkar jag sabotera mig så mycket?”

“Varför är jag så avundsjuk och avundsjuk på andra?”

Så några frågor för självreflektion är:

Hur engagerad i och engagerad är du med dina aktiviteter under din dag på jobbet (hemma och på lek)?

Hur visar du engagemang, engagemang och passion?

När det gäller din karriär, dina relationer, din hälsa, dina vänner, din familj och din lycka, hur engagerad är du och hur likgiltig är du? Om du säger att du är engagerad och hängiven, är du engagerad i själva verket och attityd? Eller går du bara igenom rörelserna, är vanligt eller är halvhjärtat? Hur kan andra känna om graden av ditt engagemang och engagemang?

Har du någonsin känslomässigt, verbalt eller fysiskt mobbats, blir överträdande eller manipulerar andra eftersom du är engagerad mot något?

Tycker du dig själv försena, förneka, skjuta upp och skjuta upp eftersom du inte är 100% engagerad i någon eller något?

Tvivlar du någonsin på värdet på dina åtaganden? Om så är fallet, när?

Är du rädd för att släppa det du inte är engagerad? Varför hänger du på?

Har du någonsin “agerat som” för att tro att du är engagerad?

När var förra gången du tog dig tid att på allvar reflektera över vem du är, vad du vill ha i livet eller varför du känner dig otillåtet för någon eller någon sak?

Hur vet du att dina värden är dina värderingar och inte någon annans värden som du bara tog på när du växte upp och mognades?

Går du någonsin “för att komma överens” när du vet “inifrån” att det är dåligt för dig? Varför?

Blir du defensiv när någon ifrågasätter dina livsarbetsval eller dina värderingar?

Motstrider dina värderingar och övertygelser någonsin varandra?

Har du någonsin märkt en konflikt mellan din externa eller offentliga röst (vad du säger till andra) och din interna och privata röst (vad du tror och säger till dig själv tyst) när du är i samtal på jobbet, hemma eller i spelet? Gör det dig nyfiken?

Känner jag att mitt liv återspeglar “harmoni”?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *