Goal Setting, Mind, Personal Growth

Låt naturen återställa dig

Har du någonsin märkt att när du flyger i ett plan som de som flygvärdinna ger nödinstruktioner säger de alltid att du ska sätta på din syremask först och sedan ta hand om dina barn.

Det är vettigt, eller hur?

Kvinnor som har för mycket att göra för alla andra uppriktigt vill vara till tjänst för andra. Men de försummar ofta att ta hand om sig själva först. De vill se de de älskar och bryr sig om trivs och vara hela och vara de bästa de kan vara. De glömmer att för att hjälpa andra att trivas och vara hel och vara de bästa kan de vara att de först måste vara blomstrande, hela och de bästa de kan vara. För att vara till den största tjänsten måste de först ta på sig sin egen syremask och sedan ta hand om andra.

Hur kan du återställa och fylla på dig själv för din egen och för andras skull?

Det allra första du behöver göra är att sluta. Låt din kropp att vara stilla. Ta dig själv utanför och hitta en attraktiv plats där du kan vara still. Be tillåtelse att besöka. Känn samtycket, bli bekväm och bara vara stilla. Även om ditt sinne är krävande och rastlöst och uppmanar dig att “få saker att göra”, låt dig vara still.

Ge dig själv 20 minuters stillhet minst en gång om dagen. Och om du känner dig lite på den vilda sidan, gå i 20 minuters stillhet två gånger om dagen.

När du är ute på en naturlig plats och fortfarande är, omsynkroniseras du när du anför dig själv den stödjande och kärleksfulla omfamningen av naturen. Naturen är förrådet för den gemensamma helheten som ni båda delar. Hon kommer att fylla på och föryngra dig om du helt enkelt placerar dig själv i hennes närvaro och låter dig fortfarande låta henne koppla dig igen med helheten som är inneboende i båda er.

Du behöver inte nödvändigtvis göra mycket annat. Var där. Var stilla. Och du kommer igen att känna igen denna gemensamma plats för helhet.

Så många saker försöker vända dig utåt. Det är viktigt för dig att hitta ett sätt att vända dig inåt. Denna inre sväng behövs för att återansluta dig med din intuitiva, mystiska, magiska, mjuka och lysande sida. Det är ljuset i dessa egenskaper som gör att du kan älska, tendera och ta hand om dem du vill växa till helhet. Denna inre tur är det som ger tålamod. Det är det som internaliserar ditt fokus. När du låter din energi flytta inåt och nedåt koncentrerar du din kraft och blir ordnad och effektiv när du håller din riktning. Genom att låta din takt och rytm matcha den på den naturliga platsen som omger dig kan du uppleva din lugn och helhet.

Var stilla. Ha tålamod. Var i fred. Var kraftfull.

“Vi har glömt vad vi kan räkna med. Den naturliga världen ger tillflyktsort … Var och en av oss har ett hemland, ett landskap som vi naturligt förstår. Genom att förstå platsens pålitlighet kan vi förankra oss som träd.” –Terry Tempest Williams

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *