Goal Setting, Mind, Personal Growth

Lever du ett fullt engagerat liv?

På senare tid har jag funderat på vad det innebär att hantera vardagliga händelser på ett mer medvetet sätt. Ett av mina favoritord är “Medvetenhet är 99% av allt.” När vi har medvetenhet om vad som händer runt oss och inom oss, har vi medvetandet och kraften att göra förändringar efter behov. Det är när vi förblir medvetslös eller omedvetna, eller till och med när vi lever med förnekelse, att vi känner oss maktlösa och inte har kontroll över våra livsförhållanden. När förvirring och brist på riktning är vad du känner, tänk på din grund. Bli jordad, träna mer och hoppa verkligen in i ditt liv. När frustration och hinder dyker upp, skriv och bränn, använd en stansväska, dra dig djupare in i kroppen och bli centrerad. Använd enkla jordningsövningar som att krama ett träd, gå barfota i sanden, bära hematitstenar eller äta mer protein. När du ger dig mer medvetenhet till din fysiska kropp, är du mer närvarande i nuet. När du är närvarande kan du fatta beslut och vidta åtgärder vid behov.
När du är obegränsad kan du inte fatta bra beslut, tänka tydligt och påverka förändringar.
Börja med att välja att bli mer medveten. Sätt en avsikt att vara mer närvarande i din kropp. Skapa en bekräftelse som “Jag är en med min kropp. Jag väljer att öppna för större medvetenhetsnivåer.” Skriv det om och om igen i din dagbok. Spendera tid med att dela med andra och be om hjälp när det behövs. Att skapa medvetenhet ger oss insikten och kraften att göra val och vidta åtgärder. Tänk på vilka områden i ditt liv du har levt omedveten om, bara följt rörelsen och vara på automatisk pilot. Få din medvetenhet till dessa livsområden och du kommer inte bara att leva ett mer medvetet liv, utan du kommer att leva mer engagerad.

© Jaelin K. Reece

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *